Wouter Verschelden niet langer hoofdredacteur bij De Morgen
(De Morgen) Foto: rr
Wouter Verschelden is niet langer hoofdredacteur bij de krant De Morgen. Yves Desmet (53) volgt hem op. Brecht Decaestecker(33) is zijn adjunct.

In oktober 2010 werd Verschelden, eerder politiek journalist bij de krant De Standaard, aangesteld als co-hoofdredacteur van De Morgen. Hij leidde samen met Bart Van Doorne de krant tot en met januari 2011.

Van Doorne kon bij VTM aan de slag en Verschelden ging alleen door als hoofdredacteur.

Tot vandaag dus, al gingen er al langer geruchten dat Verschelden zou worden opzijgezet. De verkoopcijfers zijn dan ook niet schitterend. Een reden voor zijn vertrek bij de krant wordt niet gegeven. De Persgroep bedankt hem wel voor 'het harde werk tijdens de voorbije vernieuwingsoperatie' en wenst hem 'het allerbeste voor de toekomst'.

Yves Desmet was al hoofdredacteur van De Morgen tussen 1994 en 2001. Volgens de Persgroep 'moet hij met zijn ervaring en maturiteit het jonge en talentvolle team van De Morgen inspireren'.

De krant wil een 'jonge, onafhankelijke en verfrissende kwalitatieve stem zijn voor iedereen die met dit land en deze planeet vooruit wil'.

'De Morgen wil dit doen op een creatieve, intelligente manier, waarbij begrippen als duurzaamheid, ecologie, sociale rechtvaardigheid, verdraagzaamheid, en openheid van geest centraal staan', zo gaat het persbericht over het ontslag van Verschelden verder.

Wat Verschelden nu gaat doen , is niet bekend.