Slachtoffer verkeersagressie met bosmaaier is been kwijt
Foto: bfs
De 35-jarige Tim d.B., die donderdagavond met een bosmaaier in het been van een autobestuurder sneed, is aangehouden door de onderzoeksrechter van Dendermonde. Hij riskeert tot 5 jaar gevangenisstraf. Het been van zijn 31-jarige slachtoffer moest geamputeerd worden.

Op de E17 ontstond donderdag in de vooravond een discussie tussen een autobestuurder en de bestuurder van een bestelwagen. In de buurt van een rotonde aan de afrit Sint-Niklaas stapte de bestuurder van het personenvoertuig naar de bestuurder van de bestelwagen, om de discussie uit te klaren.

‘Die verbale discussie liep op een einde en de bestuurders zouden het bijleggen, toen plots de passagier van de bestelwagen een bosmaaier nam, die opstartte en in het been van de autobestuurder sneed’, aldus het parket.

Tim d.B., de man die uithaalde met de bosmaaier, werd ter plekke opgepakt. De man werd vrijdagmiddag aangehouden door de onderzoeksrechter van Dendermonde. Die beval ook een psychiatrisch onderzoek.

Het parket van Dendermonde bevestigt dat Tim d.B. beschuldigd wordt van opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. De man wordt ook verboden wapendracht ten laste gelegd. 'Een bosmaaier is uiteraard geen wapen, maar werd door de man wel op onrechtmatige manier gebruikt als wapen', aldus het parket. De man riskeert tot vijf jaar gevangenisstraf. 

Het 31-jarige slachtoffer ligt nog steeds in het UZ Antwerpen. De man verkeerde niet in levensgevaar, maar zijn onderbeen moest wel geamputeerd worden. Ook het bovenbeen van de man is zwaar gehavend.