Foo Fighters-frontman Dave Grohl gaat voor een tweede keer drummen bij rockgroep Queens of the Stone Age. Dat verklaarde Queens-frontman Josh Homme op BBC Radio.

Grohl neemt voor de nieuwe Queens-plaat opnieuw plaats achter het drumstel. Tijdens een interview op BBC Radio 1 liet zanger Josh Homme dat terloops even weten. Daarna werd het ook op de facebookpagina van de groep onthuld.

Homme zei ook dat de huidige drummer, Joey Castillo, de band verlaten zou hebben. In oktober lieten ook de Foo Fighters weten er (even) mee te stoppen.

De Foo Fighters-frontman en ex-drummer van Nirvana zat in 2002 ook al eens achter de drums van QotSA, toen het album 'Songs For The Deaf' opgenomen werd. Het is nog niet duidelijk of Grohl, zoals destijds, ook nu weer mee op tournee zal gaan. 

Grohl en Homme werkten in 2009 ook al samen in de 'supergroep' Them Crooked Vultures. Daar speelde ook Led Zeppelin-bassist John Paul Jones in mee.

Het nieuwe, zesde album van de Queens of the Stone Age zou in juni 2013 uitgebracht moeten worden. De groep komt het alvast voorstellen op het Download Festival, van 14 tot 16 juni in Donington Park, Verenigd Koninkrijk.

In 2002 op Rock Werchter 'A Song for the Dead':

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig