Enkele weken voor actrice Sienna Miller haar dochtertje Marlowe ter wereld bracht, poseerde ze naakt voor de Britse kunstenaar Jonathan Yeo.

Sienna Miller (30) en haar verloofde Tom Sturridge (26) kregen in juli samen hun eerste dochter Marlowe. Kort voor de bevalling stond Miller model voor Jonathan Yeo en het schilderij van de naakte actrice en haar bolle buik zal tentoongesteld worden in zijn Berlijnse expositie ‘(I’ve Got You) Under My Skin’.

Volgens Yeo illustreert het portret ‘het menselijke lichaam in zijn meest natuurlijk vorm’. Hij voegt er nog aan toe: ‘Het is 22 jaar geleden dat een zwangere Demi Moore oproer veroorzaakte door naakt te poseren voor de lens van Annie Leibovitz op de cover van Vanity Fair. Toch voelen bepaalde delen van de maatschappij zich ook vandaag nog ongemakkelijk bij beelden van een zwangerschap en zien we zelden naakte zwangere vrouwen.’

Yeo maakte in 2010 ook al een schilderij van Miller en is duidelijk een fan: ‘De kracht van het schilderij ligt in het feit dat Sienna wereldwijd wordt beschouwd als een van de meest natuurlijke schoonheden en dat ze tegelijk een stijlicoon is voor een generatie jonge meisjes.’ Hij maakte het schilderij als ‘een eerbetoon aan haar moed en haar zelfvertrouwen’.

Bekijk hier de kunstgalerij van Jonathan Yeo.