Standard heeft het goede resultaat van op het veld van Genk doorgetrokken in de thuiswedstrijd tegen OHL. Een herboren Standard legde mooi voetbal op de mat en won verdiend van de seizoensrevelatie uit Leuven. Uitblinker Vainqueur en Batshuayi zorgden voor de 2-0.

Na de overwinning tegen Genk sloten de supporters vanaf het eerste fluitsignaal tegen OHL de Rouches opnieuw in hun armen. Het gaf de thuisploeg vleugels en Standard zette een sterke eerste helft neer met mooi combinatievoetbal over de grond. De Rouches bouwden geduldig op richting vijandig doel en dat leverde een eerste kans voor Bulot op.

Standard moest niet lang wachten op een beloning voor hun aanvallende spel want al na dertien minuten zette Vainqueur de thuisploeg op rozen. De Fransman knalde van net buiten de zestien de bal staalhard in de winkelhaak en liet Bailly kansloos.

Ook na het openingsdoelpunt bleef Standard het spel naar zich toe trekken met kansen voor Batshuayi en een omhaal van Ezekiel. Pas over het halfuur kon OHL een eerste keer dreigen via een kopbal van Robson, maar Kawashima haalde de bal van onder de lat.

Na rust ging de thuisploeg iets rustiger te keer, maar daar brachten de bezoekers nog steeds weinig tegenover. Verder dan een overhaast schot en een kopbal van Chuka kwam OHL niet. Standard stak pas twintig minuten voor tijd opnieuw de neus aan het venster met een schot dat voorlangs ging van Seijas.

Het thuispubliek schreeuwde om een verdubbeling van de voorsprong en die kreeg het een kwartier voor affluiten ook. Vainqueur, die een fantastische wedstrijd speelde, gaf de bal binnendoor aan Batshuayi mee, die de 2-0 voorbij Bailly schoof.

Standard speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en haalde zo een zes op zes onder de nieuwe trainer Rednic. De Rouches springen in het klassement naar de zevende plaats, terwijl OHL zesde blijft. De Leuvenaren zien wel een einde komen aan hun reeks van vijf gewonnen wedstrijden op rij.