Oprichtster Jimmy Choo verklapt nieuwe modeplannen
Foto: photonews
Tamara Mellon geeft eindelijk haar nieuwe plannen prijs, nadat ze vorig jaar in november opstapte bij Jimmy Choo, het schoenenlabel dat ze mee oprichtte.

Dat Tamara Mellon van aanpakken weet, hoeft geen betoog. In enkele jaren tijd bombardeerde ze het schoenenlabel Jimmy Choo tot een succesvol merk dat erg gegeerd is onder de sterren.

Toen ze vorige jaar haar stoel afstond bij Jimmy Choo, was het een tijdje stil rond Mellon. Maar niet voor lang: ze werkte het voorbije jaar aan een boek, richtte een vrouwenorganisatie op en is volop bezig met een 'fashion venture'.

Haar boek werd een non-fictieverhaal over haar ondernemersjaren bij Jimmy Choo. 'Geen puur businessverhaal, maar ook geen mémoires in de strikte zin', verklapt Tamara Mellon.

Met deze uitgave wil ze komaf maken met onware feiten die aan bod komen in het boek 'The Towering World of Jimmy Choo: A Glamorous Story of Power, Profits, and the Pursuit of the Perfect Shoe' geschreven door Lauren Goldstein Crowe en Sagra Maceira de Rosen.

'Ze hadden geen toegang tot correcte feiten, ze kennen geen directe bronnen bij Jimmy Choo', aldus Mellon. 'Er worden zo veel onwaarheden de wereld ingestuurd. Het doet deugd om dat op te helderen en is tegelijk een mooie afsluiter van de vijftien jaar die ik in Jimmy Choo heb gestopt', voegt ze eraan toe.

Haar inspiratie voor een vrouwenorganisatie haalde ze bij ontwerper Tory Burch die met haar organisatie vrouwelijk ondernemerschap promoot.

Daarnaast geeft ze grif toe dat een eigen zaak lonkt. Eén waar haar naam op prijkt. Het blijkt een van de redenen waarom ze Jimmy Choo verliet. Veel details geeft ze hierover nog niet prijs, maar het project zou aanleunen bij de mode- en lifestylewereld. 'Mode is mijn leefwereld. Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging en wil daar gerust risico's voor nemen', zo sluit Mellon af.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig