De box van Beel in Ruiselede

Weinig grond, veel huis

Een groter perceel was welkom geweest. Toch slaagde de Belgische toparchitect Stephane Beel erin om op een kleine oppervlakte een architecturaal hoogstandje neer te zetten. Een witte doos vol kunst en andere hebbedingen.

<br>Het huis was me al een tijdje opgevallen. Een witte doos van twee verdiepingen, met twee terrassen op de eerste etage en een reeks druivelaars in de tuin. Nou ja, tuin. Vol kiezelsteentjes, maar wel met een bankje. Ik wist niet wie er woonde, tot ik aanbelde. 'Ik ken je', zei de man des huizes, en ik knikte. Ik had hem ooit ontmoet op een event bij Walter Van Beirendonck in Antwerpen. Frank Tuytschaever is een kunstenaar die gestopt is met kunst maken, maar er wel nog van geniet en bovendien blijft verzamelen.

Het huis was me al een tijdje opgevallen. Een witte doos van twee verdiepingen, met twee terrassen op de eerste etage en een reeks druivelaars in de tuin. Nou ja, tuin. Vol kiezelsteentjes, maar wel met een bankje. Ik wist niet wie er woonde, tot ik aanbelde. 'Ik ken je', zei de man des huizes, en ik knikte. Ik had hem ooit ontmoet op een event bij Walter Van Beirendonck in Antwerpen. Frank Tuytschaever is een kunstenaar die gestopt is met kunst maken, maar er wel nog van geniet en bovendien blijft verzamelen. fv