IOC stelt onderzoek in naar Armstrongs bronzen olympische medaille
Foto: EPA
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) stelt een onderzoek in naar de bronzen medaille die Lance Armstrong in 2000 op de Olympische Spelen in het Australische Sydney veroverde in de tijdrit. Dat bevestigde het IOC donderdag.

'Het IOC start meteen een onderzoek naar Armstrong, andere renners en hun entourage en het verband met de Olympische Spelen en hun toekomstige relatie met de Spelen', verklaarde een IOC-official aan het Duitse persagentschap DPA.

Normaal gezien wordt er een verjaringstermijn van acht jaar gehanteerd, maar het IOC wil graag een uitzondering maken. Ze bestuderen momenteel of ze het principe van verjaring binnen de wettelijke grenzen kunnen laten vervallen.

De Internationale Wielerunie (UCI) besliste eind oktober Lance Armstrong levenslang te schorsen en al zijn resultaten vanaf 1998, waaronder zijn zeven Tourzeges, af te nemen. Het Amerikaanse antidopingagentschap USADA speurde immers in het verleden van 'The Boss' en kon aan de hand van een resem getuigenissen van ex-renners en ploegleiders bewijzen dat de Amerikaan tijdens zijn carrière doping gebruikte.