Niels Albert: 'Materiaalkeuze maakte het verschil'
Foto: Photo News
Niels Albert kon in de Koppenbergcross als enige lang in het spoor blijven van Sven Nys, maar moest uiteindelijk toch plooien tijdens de laatste beklimming van de Koppenberg.

'Bij het begin van de slotronde had ik nog steeds een heel goed gevoel. Alleen had ik een foute bandenkeuze gemaakt', verklaarde Albert. 'Ik koos voor Rhinos 30 en dat was geen enkel probleem tot het plots in volle finale begon te regenen. Ik voelde mijn achterwiel wegslippen op de slotklim. Bijna onmiddellijk had ik 13 seconden aan mijn broek en die kloof met Sven kon ik niet meer dichten.'

De renner van BKCP denkt dat hij aan Nys gewaagd was. 'Ik kon elk gaatje dat hij sloeg perfect dichtrijden, tot zijn aanval in de slotronde dus. En die kloof was te wijten aan de materiaalkeuze dus. Maar goed, het is geen oneer om hier van Nys te verliezen. Volgend jaar is zijn laatste seizoen. Misschien kan ik nadien hier nog een paar keer winnen', lachte Albert.

Vantornout: 'Ik werd onderuit gereden'

Na vorig weekend in Plzen mocht Klaas Vantornout opnieuw als derde het podium op. 'En voor de tweede keer haal ik het podium van de Koppenbergcross' aldus een tevreden Vantornout. 'Nochtans had ik in het begin geen al te goed gevoel en bovendien werd ik nog eens onderuit gereden ook. Ik zag op een gegeven moment ook Pauwels aan de kant staan. Wellicht had hij ook pech en verloor hij daardoor zoveel tijd.'

'Ik ben alvast tevreden met mijn prestatie. Ik sta op het podium in het gezelschap van de wereldkampioen en de Belgische kampioen, niet slecht vind ik zelf', besloot de West-Vlaming.