Dat Astrid Bryan populair was wisten ze bij de Boekenbeurs al langer. Een slimme zet dus, om haar haar boek te laten signeren ter plaatse, al had de organisatie niet op zo'n horde fans gerekend. Meer dan duizend mensen schoven aan om de Hollywoodvrouw in levende lijve te zien. En ook haar broer Lau was van de partij.

Op de Boekenbeurs in Antwerpen is meteen ook een nieuw dagrecord op vlak van het aantal bezoekers gevestigd. Na afloop van de nocturne om 22.00 uur werd afgeklokt op 25.910 bezoekers, een pak meer dan het vorige record van 24.457 uit 2010.

'We moeten daar niet flauw over doen: zowat 2.000 bezoekers waren hier vandaag speciaal voor Astrid Bryan', erkent Geert Joris, directeur van organisator Boek.be. 'Maar dat betekent meteen ook dat we ook zonder haar aanwezigheid 24.000 bezoekers zouden gelokt hebben. Voor 1 november, normaal gezien geen topdag, is dat erg veel.'

De organisatorische problemen die de toestroom bij Bryan - die veel massaler was dan verwacht - met zich meebracht, vindt Joris niet te vermijden. 'Toen bijvoorbeeld Kim Cattrall hier was, waren we wél goed voorbereid en toch was het nog chaos. Ik daag iedere organisator uit om dit soort toestanden beter af te handelen.'

Het bezoekersrecord schrijft Joris vooral toe aan 'een sterke campagne en een goed aanbod dat de consument blijkbaar nog steeds kan overtuigen'. Toch wil hij het vooraf ingeschatte eindcijfer van 155.000 bezoekers niet aanpassen, aangezien de tweede week allicht een pak minder druk wordt.