Georges Leekens blijft coach bij Club Brugge
Foto: Photo News
Georges Leekens mag voorlopig blijven als trainer van Club Brugge. Dat heeft algemeen manager Vincent Mannaert vandaag bevestigd aan onze redactie. Mannaert had deze voormiddag een individueel gesprek met Leekens en elke speler. Daaruit bleek dat beide partijen nog met elkaar door willen. Club is bezig aan een erg zwakke reeks: het verloor van OHL, Lokeren en Lierse.

Na het 3-2 verlies bij middenmoter Lierse gisteren toonde Leekens zich nog erg strijdvaardig. 'Het komt er nu op aan om met z’n allen zo vlug mogelijk uit deze situatie te geraken. Morgen (vandaag, nvdr) zullen er heel wat gesprekken op het programma staan, want het is duidelijk dat ik niet tevreden ben.'

Die gesprekken vonden vandaag dus plaats. Algemeen manager Mannaert polste bij iedere speler individueel naar de wil om met Leekens verder te gaan. Ook met Leekens zelf werd er uitgebreid gepraat. Uit deze gesprekken bleek dat de spelersgroep nog voldoende vertrouwen heeft in de coach. 'Maar we willen wel een reactie zien tegen Zulte Waregem', waarschuwde Mannaert zijn coach. Club Brugge ontvangt zondag om 18u leider Zulte Waregem. Het wordt dus erop of eronder voor Leekens.

Dure ontslagvergoeding

Leekens is sinds dit seizoen weer aan de slag bij Club Brugge. Hij verliet de Rode Duivels voor zijn oude liefde. Na dertien wedstrijden staat blauw-zwart vierde in de Jupiler Pro League, op drie punten van leider Anderlecht. De laatste drie matchen -tegen OHL, Lokeren en Lierse- werden verloren. In de Europa League staat Club derde met 3 op 9.

Mocht Leekens ontslagen worden, dan moet Club minstens twee miljoen euro op tafel leggen.