Huis van Fournirets staat te koop
Foto: BELGA

Het huis van Michel Fourniret en zijn vrouw Monique Olivier in Sart-Custinne, in de provincie Namen, staat te koop. Dat meldt het Franse persbureau Sipa News. De openbare verkoop vindt plaats op 20 november in Gedinne.

Het huis is gelegen aan de rue Vencimont, op een tiental km van de Franse grens. De seriemoordenaar en zijn vrouw woonden er van 1991 tot 2003. Hun zoon Sélim erfde het, maar justitie besliste het te laten veilen om de slachtoffers van het stel schadeloos te kunnen stellen.

De notaris die de verkoop regelt, Denys Dumont, zei op de dag van de verkoop de naam Fourniret niet te zullen vermelden. Maar als er kopers geïnteresseerd zijn zal hij hen verwittigen.

Hij voegde eraan toe dat er in de woning geen enkel lijk is gevonden. Wel vond de politie er ketens en de witte bestelwagen waarmee Fourniret jonge tieners kon ontvoeren en verkrachten.

De notaris zegt de opdracht van de rechtbank tot Dinant tot verkoop ‘met lood in de schoenen te hebben aanvaard’. Maar ‘in het belang van de slachtoffers’ zal hij zijn ‘uiterste best toen om de sporen van Fourniret uit te wissen. Het is ongewoon, maar ik wil geen publiciteit, geen enkel interview want er dient gedacht aan de belangen van de burgerlijke partijen’.

Michel Fourniret en Monique Olivier zijn in mei 2008 tot levenslange opsluiting veroordeeld voor de moord op zeven jonge vrouwen.