Laatste gewonde Belg terug in het land na busongeval Jordanië

De laatste gewonde Belg die zich nog in Jordanië bevond na het busongeval van afgelopen zaterdag, is sinds donderdagochtend weer in het land. Hij werd met een gewone vlucht overgevlogen tot in Parijs. Een ambulance bracht hem vanuit Parijs naar een ziekenhuis in België. Dat meldt woordvoerder Baptiste van Outryve van Thomas Cook.

‘Zijn situatie is goed. Hij zal niet lang in het ziekenhuis moeten blijven.’ Verwacht wordt dat het lichaam van het vijfde slachtoffer vrijdag gerepatrieerd wordt.

‘Omdat de dokters in Jordanië vreesden dat de man eerder terugbrengen een impact zou kunnen hebben op zijn gezondheid, kon hij pas donderdag teruggebracht worden’, aldus Van Outryve.

Van Outryve voegt eraan toe dat het lichaam van het vijfde slachtoffer, de 69-jarige man die dinsdag overleed, deze week gerepatrieerd zal worden. ‘Het zal sowieso deze week zijn, en normaal gezien nog voor het weekend. Er moeten nog een aantal zaken afgerond worden, maar dat zou tegen morgen (vrijdag, nvdr) in orde moeten zijn.’