De Russische international Igor Denisov heeft donderdag zijn excuses aangeboden en maakt opnieuw deel uit van de A-kern van de Russische landskampioen Zenit Sint-Petersburg. Dat maakte Zenit donderdag bekend.

Denisov werd eind september samen met collega-international Alexander Kerzhakov naar de beloftenkern verwezen nadat hij zijn ongenoegen had geuit over de toplonen van zijn nieuwe ploegmaats Axel Witsel en Hulk.

“Ik had tijd nodig om na te denken over wat er allemaal gebeurd is. Mijn gedrag was ontoelaatbaar, ik reageerde te emotioneel op de omstandigheden”, verklaarde Denisov. “Daardoor liet ik mijn ploegmaats in de steek en voldeed ik niet aan de verwachtingen van onze trouwe fans. Ik heb een contract bij Zenit en ik wil mijn best doen tot het einde van onze overeenkomst. Ik ben prof geworden bij Zenit en wil dan ook alles geven voor deze ploeg.”

Kerzhakov werd eerder al opnieuw in de A-kern van Zenit opgenomen.

In de Champions League neemt de club van Rode Duivels Axel Witsel en Nicolas Lombaerts het in groep C op tegen Anderlecht. Paars-wit ging vorige week met 2-1 onderuit in Rusland. Op 6 november zakt Zenit naar het Constant Vanden Stockstadion af.