Eersteklasser Belgacom Luik wil Lionel Bosco, die zaterdag werd aangehouden na een verkeersongeval in Hannuit, niet schorsen. De voormalige Belgische international mag zelfs zijn aanvoerdersband behouden. Bosco krijgt wel een interne sanctie. Dat maakte de club donderdag tijdens een persconferentie in Luik bekend.

De 31-jarige voormalige Belgische international en profbasketter van Belgacom Luik werd zaterdag aangehouden in Hannuit, in de provincie Luik. Bosco speelde zijn rijbewijs kwijt na een positieve alcoholcontrole, maar nam daarna toch nog plaats achter het stuur en raakte betrokken in een ongeval waarbij de andere bestuurder zwaargewond raakte.

Dinsdag werd hij door de raadkamer van Hoei vrijgelaten.

 'Betreur wat er gebeurd is'

Lionel Bosco barstte donderdag in tranen uit tijdens de persconferentie die zijn club Belgacom Luik in Angleur organiseerde. 'Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden aan alle betrokkenen', klonk het bij de 31-jarige Bosco.

'Ik betreur alles wat er gebeurd is en heb spijt van alle pijn die ik het slachtoffer en zijn naasten heb aangedaan. Alles wat telt voor mij op dit moment is dat het slachtoffer zo goed en zo snel mogelijk herstelt', aldus Lionel Bosco.