Een 19-jarige zwangere Nederlandse vrouw is woensdag op Schiphol aangehouden omdat ze bolletjes vloeibare cocaïne in haar lichaam had.

De vrouw is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze inmiddels diverse cocaïnebolletjes heeft uitgepoept. De vrouw zou halverwege haar zwangerschap zijn.

De vrouw was op de luchthaven aangekomen na een vlucht vanuit het Caraïbisch gebied. De douane voerde een zogeheten 100-procentscontrole uit van de passagiers in het vliegtuig, waarna er vermoedens ontstonden dat de vrouw drugs smokkelde. De douane droeg haar vervolgens over aan de marechaussee.

Tijdens verhoren ontkende ze aanvankelijk dat ze drugs bij zich had. Later verklaarde ze echter pijn in haar buik te hebben, waarop er medisch personeel bij werd geroepen. Tegen de artsen gaf ze toe dat de buikpijn mogelijk het gevolg was van bolletjes vloeibare cocaïne in haar lichaam. De toestand van de jonge vrouw is stabiel.

Als een bolletje in het lichaam opent, kan dat fataal zijn. Eerder deze week overleed een 20-jarige Nederlander in de Dominicaanse Republiek nadat vermoedelijk een bolletje met cocaïne in zijn lichaam was geknapt.