Nicolas Colsaerts heeft donderdag in het Chinese Guangdong een matige eerste ronde neergezet op de HSBC Champions (World Gold Championship Series/5.387.515 euro).

De nummer 33 van de wereld kwam op de Mission-golfbaan niet verder dan 73 slagen, één over par. Colsaerts moet daardoor in de stand vrede nemen met een gedeelde 46e plaats.

De 29-jarige Brusselaar, die samen met de Engelsman Justin Rose en de Amerikaan Brandt Snedeker zijn eerste ronde moest afwerken, startte op de tweede parcourshelft met een birdie. Hij moest echter onmiddellijk twee bogeys incasseren. Op zijn vierde hole lukte hij een birdie waarmee hij terug op par kwam. Op het achttiende, eerste en tweede hole liep het volledig fout met twee bogeys en een dubbele bogey. Met nog drie lange par-5 holes voor de boeg, kon Colsaerts de scheve situatie nog enigszins rechttrekken, iets waar hij ook in lukte.

In de stand telt Nicolas Colsaerts nu acht slagen meer dan de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen en de Australiër Adam Scott, die aan de leiding staan. Het duo telt één slag voorsprong op de Amerikanen Phil Mickelson, Bubba Watson en Peter Hanson, en de Ier Shane Lowry.