Obama bezoekt het zwaar getroffen New Jersey
Chris Christie met Barack Obama, die een inwoner van New Jersey troots Foto: REUTERS

De Amerikaanse president Barack Obama heeft gisteren een bezoek gebracht aan de staat New Jersey, die zwaar getroffen werd door de superstorm Sandy. ‘We zijn hier voor jullie en we zullen jullie niet vergeten’, stak Obama de bevolking een hart onder de riem. Een van de prioriteiten is volgens de president het herstellen van de elektriciteitsvoorziening.

De president maakte samen met de gouverneur van New Jersey, Chris Christie, een rondvlucht langs de kustlijn om de schade met eigen ogen te bekijken. ‘Ik wil jullie laten weten dat jullie gouverneur overuren maakt’, zei Obama bij een bezoek aan een noodopvang. ‘Het hele land heeft gezien wat er is gebeurd. Iedereen weet hoe hard New Jersey is getroffen.’

Hij beloofde langdurige hulp van de overheid voor de slachtoffers tot de schade hersteld is. Ook verzekerde Obama dat de bureaucratie het herstel niet zal bemoeilijken. 'We tolereren geen administratieve rompslomp. We gaan ervoor zorgen dat we de hulp zo snel mogelijk bij u komt', benadrukte de president.

Volgens Christie was het ‘erg belangrijk’ dat de president een bezoek bracht aan New Jersey. ‘Ik kan de president niet genoeg bedanken voor zijn persoonlijke zorg en zijn medeleven voor onze staat en de bevolking van onze staat’, aldus Christie.

Christie, een prominente Romney-aanhanger die normaal gesproken zeer kritisch is over de president, heeft zich eerder al zeer lovend uitgelaten over Obama.

‘De president zit er bovenop en hij verdient alle lof’, zei Christie in een televisie-interview. Toen hem werd gevraagd of Romney ook kwam helpen, zei Christie ‘Ik heb geen idee en bovendien interesseert het me niet’.

Vandaag hervat Obama zijn verkiezingscampagne. Hij gaat naar Nevada, Colorado en Ohio. zijn uitdager Romney had gisteren de draad al terug opgepikt.