In het Vlaams-Brabantse Meise zijn woensdagavond en -nacht een dode en twee gewonden gevallen bij twee verkeersongevallen. Dat meldt de brandweer van Londerzeel. Bij het eerste ongeval, op een parallelweg van de A12-autosnelweg, liet een 65-jarige man uit Meise het leven. Toen de brandweer de brokstukken van dat ongeval aan het opruimen was, deed er zich op de A12 een nieuw ongeval voor, waarbij twee mensen lichtgewond raakten.

Het eerste ongeval deed zich rond 21.10 uur voor op de Paardenweide, die langs de A12 loopt. Een personenwagen reed daar achteraan in op de opligger van een vrachtwagen die net een bedrijventerrein verliet. De personenwagen kwam volledig onder de opligger terecht en de 65-jarig bestuurder was op slag dood. De juiste oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. Het Brusselse parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om dat te onderzoeken.

Het ongeval op de parallelweg trok de aandacht van heel wat bestuurders die op de A12 voorbijreden. Zo vertraagde omstreeks middernacht de bestuurder van een personenwagen om beter te kunnen zien wat er gebeurde, met als gevolg dat een tweede wagen achteraan op de eerste inreed. In die klap raakten twee personen lichtgewond. Zij werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.