Willy Segers (N-VA) is nieuwe burgemeester van Dilbeek
Willy Segers (midden) is de nieuwe burgemeester van Dilbeek. Foto: Willy Segers
Willy Segers (N-VA) wordt de nieuwe burgemeester van Dilbeek. Dat maakte de coalitie tussen N-VA, CD&V-DNA en SP.A-Groen woensdagavond bekend. Lies Vereecke (CD&V-DNA) wordt OCMW-voorzitster.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober kwam Open VLD, de lijst van burgemeester Stefaan Platteau, als grootste lijst in Dilbeek uit de bus. N-VA, CD&V-DNA en SP.A-Groen namen daar geen genoegen mee en startten die zondag zelf nog gesprekken om een coalitie te vormen en zo een meerderheid te halen binnen de gemeente.

Woensdagavond werd het bestuursakkoord tussen de bondgenoten ondertekend. Zoals verwacht wordt Willy Segers (N-VA) de nieuwe burgemeester van Dilbeek. Namens CD&V-DNA wordt Lies Vereecke OCMW-voorzitster. N-VA en CD&V-DNA zullen elk drie schepenen leveren, Groen-SP.A één. Het voorzitterschap van de gemeenteraad zal de komende zes jaar gedeeld worden tussen CD&V en SP.A.

'Medewerkers van de drie groepen legden ieders inhoudelijke beleidsvoorstellen voor de zeven gemeentelijke sectoren (interne zaken, facilitair beheer, burger en welzijn, grondgebied, gemeentelijke ontwikkeling, financiën en veiligheid, vrije tijd) naast elkaar en kwamen snel tot gezamenlijke standpunten en prioriteiten', zegt Lies Vereecke. 'Daarin staat een beleid met oog voor het algemeen belang en met een langetermijnvisie voorop. Met die gezamenlijke denkoefeningen werd de cement gemaakt die de nieuwe bestuursgroep sterk maakt. Zij creëerden ook een dynamiek die Dilbeek alleen maar ten goede kan komen.'

Wie de andere schepenen zullen worden, wordt bekendgemaakt op maandag 5 november. Ook het bestuursprogramma zal dan toegelicht worden.