Een professor in Georgië heeft een origineel idee om een kinderdagverblijf leuk te maken: hij heeft er een geïnstalleerd in een oud vliegtuig, waar de kinderen naar hartenlust piloot kunnen spelen, legde hij dinsdag uit.

Professor Gari Chapidze, uit Roustavi in het zuidoosten van Georgië, heeft van Georgian Airways een oude Yak-42 gekocht, nog in werkende staat, daterende uit het Sovjettijdperk. Hij heeft het interieur aangepast aan een kinderdagverblijf door er schoolspullen en speelgoed aan toe te voegen. De cockpit heeft hij intact gelaten, tot grote vreugde van de kinderen.

‘Het idee was om een kinderdagverblijf te creëren waar kinderen graag naartoe gaan’, zei Chapidze aan AFP. ‘Soms hebben kinderen moeite om zich aan te passen aan het kinderdagverblijf, aan een nieuwe omgeving. Wij willen ze helpen om er een leuke tijd van te maken.’

Er zijn zo’n 1.500 knopjes in de cockpit, waar de 15 kinderen mee mogen spelen. Zo kunnen ze zich als piloot voordoen, voegde hij er nog aan toe.

‘De kinderen komen met plezier naar het kinderdagverblijf, en ze wenen wanneer ze terug naar huis moeten. Ze zijn hier gelukkig’, concludeerde hij.

De ouders betalen zo’n 70 euro per maand per kind om zich in te schrijven in het privékinderdagverblijf, dat is meer dan het dubbel van een openbaar kinderdagverblijf in de voormalige sovjetrepubliek.

(belga)