Elke mailbox een eigen handtekening
Foto: ast
Met de nieuwste versie van het Apple-besturingssysteem iOS is het voortaan mogelijk om aparte e-mailhandtekeningen in te stellen voor verschillende mailaccounts.

Door een e-mailhandtekening in te stellen, kan je jezelf de moeite besparen om onder elke mail telkens opnieuw dezelfde afsluiter te tikken. Die optie bestaat al jarenlang in mailprogramma's zoals Outlook, maar ook op smartphones en tablets is er die mogelijkheid.

Maar als je meerdere mailaccounts hebt ingesteld - een privémailbox en je werkmail, bijvoorbeeld - is de kans is groot dat je bepaalde mails anders afrondt dan andere. Android-toestellen konden dit al eerder, maar ook in iOS 6, de laatste versie van het mobiele besturingssysteem van Apple, kan je nu voor elke mailaccount een eigen handtekening instellen.

Dat doe je door in de Instellingen van je iPhone of iPad te duiken, en onder de hoofding E-mail, contacten, agenda's de optie Handtekening aan te stippen. Standaard staat daar Alle accounts aangeduid maar je kan ook Per account selecteren, waarna je aparte handtekeningen ingeeft voor de verschillende mailboxen.