Kleuter lijdt aan hersenschade na aanval door leerkracht
Foto: thesun
Een vierjarige Chinese kleuter met een mentale handicap kan na een aanval van een leerkracht niet langer stappen of spreken. Het meisje werd ruw met het hoofd tegen de grond gegooid en verloor daarbij onmiddellijk het bewustzijn. De kleuter lijdt sinds het incident aan ernstige hersenschade.

 Een bewakingscamera kon vastleggen hoe de Chinese leerkracht het meisje eerst al spelend oppakt, om haar vervolgens met een smak tegen de grond te gooien. Het meisje verliest onmiddellijk het bewustzijn, maar dat stopt de leerkracht niet. Integendeel: de juf geeft het meisje nog een schop en tilt haar op bij de beentjes, hoofd naar beneden.

Volgens lokale Chinese media lijdt de kleuter sinds het incident aan ernstige hersenschade. Het meisje werd al verscheidene keren geopereerd en kan niet langer stappen of spreken. De leerkracht ontkende de feiten aanvankelijk, maar zal op basis van de bewakingsbeelden toch vervolgd worden.

De publieke opinie in China vraagt om ernstige straffen, nadat eerder deze maand ook op andere plaatsen gevallen van mishandeling door leerkrachten plaatsvonden. 

Opgelet: volgende beelden kunnen schokkend zijn