Forever 21 scoort slechte punten bij de arbeidsinspectie
Foto: Photonews
Forever 21 zit in slechte papieren bij de Amerikaanse arbeidsinspectie. Volgens de overheidsdienst weigert de Amerikaanse kledingketen mee te werken aan een lopend arbeidsonderzoek.

De arbeidsinspectie heeft al herhaaldelijke keren documenten opgevraagd over de arbeidsomstandigheden van buitenlandse fabrieken die kledij voor Forever 21 produceren. Maar de kledingketen vertikt het om deze documenten in te dienen. Daarop wil de overheidsinstantie nu gerechtelijke stappen ondernemen.

'Van 2008 tot nu hebben we bewijzen verzameld die aantonen dat verschillende fabrikanten waar Forever 21 mee samenwerkt hun werknemers uitbuiten', aldus Ruben Rosalez van de arbeidsinspectie. 'Als grote ketens zoals Forever 21 weigeren mee te werken aan ons onderzoek, insinueren ze daarmee dat ze de arbeidswetten negeren.'

De arbeidsinspectie is daarom vastberaden verdere legale stappen te zetten tegen de keten. 'De exacte datum is nog niet bekend, maar we zullen sowieso een rechtszaak aanspannen', vertelt Ruben Rosalez. Forever 21 heeft vooralsnog niet gereageerd.