Diefstal van gsm's en meerbepaald smartphones is tegenwoordig een bijna alledaags fenomeen. Dit filmpje toont u hoe sluwe dieven precies te werk gaan. En geloof ons: vliegensvlug is het woord dat er het beste bij past.

 Een toevallige filmopname legde op beeld vast hoe een jong meisje enkele dagen geleden het slachtoffer werd van een pickpocket. Het meisje stuurt een sms'je op de metro en wordt gadegeslagen door een ogenschijnlijk onschuldige jongeman.

Bij de eerstkomende halte wacht de jongeman tot de deuren bijna gaan sluiten, om vervolgens vliegensvlug de gsm uit het meisje haar handen te grissen. Hij springt snel de metro uit, de deuren sluiten en de metro rijdt weg. Het meisje kan alleen maar verbijsterd toekijken hoe een vreemde met haar gsm aan de haal gaat. 

Toch is er ook een goede kant aan dit verhaal. Dankzij de toevallige filmopname kon de dief geïdentificeerd en opgepakt worden. De jongeman werd opgepakt in Budapest en bekende de feiten. Het zou gaan om B. Tibor, die reeds bekend was bij de politie voor gepleegde diefstallen.