Wielrenner Gunther Cuylits is zondagavond op 37-jarige leeftijd overleden in Burkina Faso. De renner van het semiprofessionele Ludo Peeters Cycling Team nam er afgelopen week deel aan de Tour du Faso. Dat meldde zijn wielerploeg maandag.

Over de omstandigheden van het overlijden is nog niets geweten. De inwoner van Beerse laat een vrouw en twee kinderen na. 'Wat we weten is dat hij na de slotceremonie van de laatste rit in Burkina in elkaar is gezakt. Hij is onmiddellijk overleden. Dat is alles wat we weten', aldus Bart Vanden Wyngaerd van het Ludo Peeters Cycling Team.

Ex-profrenner Cuylits reed in 2000 voor Tönissteiner-Colnago en het jaar nadien voor Landbouwkrediet-Colnago. De laatste jaren was hij aan de slag bij Ludo Peeters Cycling Team, dat zich specialiseert in exotische wielerrondes. In het verleden nam Cuylits al deel aan de Ronde van Rwanda en de Ronde van Senegal. In de Ronde van Burkina Faso verscheen hij in totaal vier keer aan de start. Zondag eindigde hij er nog op de achtste plaats.