Otto-Jan Ham vestigt record in Slimste Mens
Foto: vier

Otto-Jam Ham lijkt de ontdekking te worden van dit seizoen van de Slimste Mens ter Wereld. Hij won maandagavond opnieuw de quiz en komt aan de leiding van het klassement. Maar toch waren het de borsten van Annemie Struyf die alle aandacht wegkaapten.

Radiopresentator Otto-Jan Ham won maandag opnieuw de Slimste Mens en liet de finale over aan Laurens ‘Lau’ Nuyens (beter bekend als de broer van Astrid Bryan) en Guga Baúl. Die laatste trok aan het langste eind en stuurde de Lau na vijf afleveringen naar huis.

Met deze overwinning plaatst Otto-Jan Ham zich aan de leiding van het klassement. Hij overleefde al acht afleveringen en keert dinsdag voor de negende keer terug. Niemand deed beter dit seizoen. En ook de magische drempel van elf deelnames, de meeste ooit in de geschiedenis van de Slimste Mens ter Wereld, komt dichterbij.

Maar de overwinning van Otto-Jan Ham is niet wat we onthouden van deze aflevering. Nee, een vraag over borsten inspireerde jurylid Annemie Struyf ertoe om haar trucje te demonstreren waarmee ze haar borsten vergroot: zelfklevende borsten. Niet dat ze dat op zichzelf toonde, haar medejurylid Philippe Geubels was een dankbaar slachtoffer.

Dinsdag nemen Otto-Jan Ham en Guga Baúl het op tegen N-VA-politica Nadia Sminate.

Bekijk hier het fragment over de plakborsten van Annemie Struyf: