Solidariteitsactie voor Ford Genk van 11 november krijgt vorm
Foto: BELGA

Een delegatie van het stadsbestuur van Genk heeft maandagnamiddag samen met gouverneur Herman Reynders en de verantwoordelijken van de vakbonden van Ford Genk de solidariteitsactie van 11 november verder vorm gegeven. De zogenaamde ‘Mars voor de toekomst’ zal om 12u30 vanuit het centrum vertrekken richting de C-mine, de voormalige mijnterreinen van Winterslag.

‘Iedereen in Limburg leeft mee met Ford, en daarom willen wij op 11 november een forum aanbieden waar alle sympathisanten samen met hun familie kunnen samenkomen om vreedzaam hun medeleven te betuigen’, aldus burgemeester Wim Dries. ‘Tegelijkertijd is deze mars ook een krachtige oproep aan de hogere overheden om zich gezamenlijk te engageren voor een nieuw economisch toekomstperspectief voor Genk én Limburg.’

Tijdens de mars zullen er langs het parcours optredens en drank- en eetstandjes worden voorzien. Op de website www.marsvoordetoekomst.be zal alle praktische info gecommuniceerd worden.

‘Het probleem van de sluiting van Ford treft heel Limburg’, vult gouverneur Herman Reynders aan. ‘We leven daarom ook vanuit het provinciebestuur heel hard mee met alle getroffenen. Bij deze een massale oproep aan alle Limburgers om op 11 november in Genk hun steun te betuigen.’ (belga)