‘Peetvader van Falconplein’ wordt wellicht woensdag uitgeleverd
Foto: vdaa

Abraham Melikhov (55) wordt wellicht woensdag uitgeleverd aan Frankrijk. De vroegere ‘peetvader van het Falconplein’, die nu een juwelenwinkel uitbaat in de Pelikaanstraat, wordt verdacht van heling. Hij zou op grote schaal sieraden hebben opgekocht van een bende die ze gestolen had in Noord-Frankrijk.

De spil van de bende is een zigeunerfamilie die jonge meisjes kocht en vervolgens op dievenpad stuurde. De Franse politie kwam haar op het spoor nadat eind 2011 twee jonge dievegges betrapt werden bij een woninginbraak. De bende wordt van tal van diefstallen verdacht, alsook mensenhandel.

Vorige maand werden negentien verdachten opgepakt in Frankrijk, Duitsland en België. Bij een huiszoeking in de winkel van Melikhov werden een aanzienlijke som geld en juwelen in beslag genomen. Frankrijk vroeg om zijn uitlevering en de kamer van inbeschuldigingstelling zette vorige week het licht daarvoor op groen.

De vijftiger is geen onbekende voor het gerecht. Hij was de peetvader van de Georgische maffia die in de jaren negentig heer en meester was over het Falconplein in Antwerpen. Hij hield zich bezig met vrouwenhandel en prostitutie en was ook de spilfiguur in een grote naturalisatiefraude. (belga)