De diepvrieswinkelketen O’Cool heeft, in het kader van zijn reorganisatieplan, 25 winkels verkocht aan verschillende foodretailers. Voor de resterende activiteit wordt nog onderhandeld met een buitenlandse investeerder.

Dat meldt het bedrijf. O’Cool kwam in mei van dit jaar in financiële moeilijkheden en moest bescherming tegen zijn schuldeisers aanvragen. Die bescherming loopt tot 21 november, intussen werkt de bedrijfsleiding aan een reorganisatie.

In het kader daarvan zijn nu 25 winkelpunten verkocht aan verschillende foodretailers. “Het gaat om individuele akkoorden. We geven geen namen van overnemers of andere details, om de rest van het reorganisatieproces niet te beïnvloeden”, verklaarde advocaat Jurgen Egger, die de reorganisatieprocedure begeleidt. De betrokken winkels zouden vooral in Vlaanderen liggen. Het personeel, een 50-tal mensen, wordt mee overgenomen, klinkt het.

Intussen onderhandelt O’Cool voort met een buitenlandse investeerder. Volgens Egger gaat het niet om een overnemer, maar om een strategische partner, die ervaring heeft in de retailsector en die zowel inhoudelijk advies als financiële steun kan bieden. “In het kader van die gesprekken vragen we aan de handelsrechtbank in Gent om de bescherming tegen schuldeisers te verlengen. We hebben een maximale verlenging aangevraagd (zes maanden), maar leggen de beslissing in handen van de rechtbank”. Een uitspraak hierover wordt op 7 november verwacht.

O’Cool heeft nog 81 winkels in portefeuille. Een deel daarvan zal nog worden verkocht. Het bedrijf mikt immers op een afgeslankt concept, met de nadruk op diepvriesproducten maar eventueel aangevuld met andere producten. “Onze doelstelling is een leefbare restonderneming te creëren”, zegt Egger.

De vakbonden zijn maandag ingelicht op een ondernemingsraad. Philip Joosten van LBC wilde geen commentaar kwijt. (belga)