Op de Leuvense correctionele rechtbank is maandag een 42-jarige man veroordeeld tot een boete van 1.100 euro voor de onwettige verbouwingen die hij ruim vijf jaar geleden had uitgevoerd aan een woning op de Staatsbaan in Bekkevoort. Een eengezinswoning werd toen getransformeerd tot een erotische bar. De rechtbank eist nu dat het huis in zijn oorspronkelijke staat wordt hersteld.

De eigenaar had op 17 juni 2007 onder meer beton laten gieten voor een ruime parking achteraan het huis. Er werden eveneens wijzigingen aan de gevel aangebracht, onder de vorm van reclame.

Het openbaar ministerie eiste dat het gebouw opnieuw een eengezinswoning zou worden. Daarnaast vroeg de procureur des konings nog drie maanden cel met uitstel en een boete van 13.750 euro omdat de beklaagde tot op de dag van vandaag blijft volharden in de boosheid.

De rechter oordeelde dat de verbouwingen niet in regel waren. De beklaagde krijgt nu twaalf maanden om het huis in zijn oorspronkelijke staat te herstellen en alle toegevoegde constructies te verwijderen. Onder meer de verharde toegangsweg en parking, een metalen garagebox, een betonnen muur, een hondenhok en een veranda met binnenzwembad moeten verdwijnen. (belga)