Man in de cel voor dodelijk ongeval Jordanië

Het dodelijke busongeval in Jordanië is veroorzaakt door een voertuig met een aanhangwagen. Dat zeggen Buitenlandse Zaken en Thomas Cook maandag. De bestuurder van dat voertuig is aangehouden en zit in de cel. Hij wordt als enige verantwoordelijk gesteld voor het ongeval.

Er zijn twee hypotheses, aldus Michel Malherbe van Buitenlandse Zaken en Baptiste Van Outryve van Thomas Cook. ‘Ofwel reed het voertuig met de aanhangwagen in dezelfde richting als de verongelukte bus, ofwel kwam die uit de tegenovergestelde richting. Zeker is in elk geval dat de aanhangwagen aan het slingeren ging en dat dat het ongeval veroorzaakte.’

De Jordaanse politie houdt de bestuurder van het voertuig met aanhangwagen als enige verantwoordelijk voor het ongeval. Die zit momenteel in de cel, zeggen beide nog. De chauffeur van de bus met toeristen zou geen enkele verantwoordelijkheid dragen.

‘Een gedetailleerder onderzoek volgt uiteraard, dat is het werk van de Jordaanse politie en justitie. Wij blijven via onze ambassade op de hoogte’, aldus nog Malherbe.

De bus met 18 klanten van Thomas Cook raakte zaterdag betrokken bij een verkeersongeval in Karak, tussen Petra en Amman. Er kwamen vier volwassen Belgen, drie vrouwen en één man, om het leven.