Een vijftiger uit Zemst is maandag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot 20 maanden cel. Zijn echtgenote kreeg 6 maanden cel. Het koppel maakte zich schuldig aan stalking van de politie en de burgemeester van Zemst, weerspannigheid en slagen tegenover agenten en vernielingen bij buren.

De gemeente Zemst wil van een aarden weg in de buurt van de woning van de vijftiger een betonweg maken. Toen de werken op 11 februari 2009 zouden beginnen, blokkeerde Erwin P. met zijn wagen tweemaal een kraan die werken kwam uitvoeren. Toen de politie tussenbeide kwam, ging de man met de agenten op de vuist.

De vijftiger werd opgepakt maar weer vrijgelaten. Daarna belde hij tot 16 keer het noodnummer 101. De politie ging opnieuw ter plaatse, waarop de man met een wapen zwaaide. De agenten pakten de man voor de tweede keer op. Daarbij kwam het opnieuw tot een schermutseling, deze keer ook met de echtgenote van de man. Die werd ook opgepakt en takelde zichzelf nadien toe in de cel.

De man werd voor verzorging overgebracht naar het Jan Portaels-ziekenhuis in Vilvoorde, waar hij nog een gsm stal. In dezelfde periode had hij bij zijn buren ook een aantal ramen en rolluiken vernield.

Voor al die feiten samen werd de man maandag veroordeeld tot 20 maanden cel. Hij moet ook bijna 9.000 euro aan schadevergoedingen betalen. Zijn echtgenote kreeg 6 maanden cel. Het vonnis werd bij verstek uitgesproken. Het koppel heeft 15 dagen om verzet aan te tekenen.