Vonnis zaak-Claudio Dell’Anno uitgesteld naar 14 november
Claudio DellAnno Foto: pol de wilde-corelio

Claudio Dell’Anno zal zijn straf in een fraudezaak pas op 14 november kennen. Normaal zou de correctionele rechter in Kortrijk vandaag een vonnis uitspreken maar dat gebeurde dus niet.

De zaak werd al enkele keren uitgesteld omdat het wachten was op de toestemming van ING om de bankverrichtingen van de voormalige winnaar van het vtm-programma ’Mijn Restaurant’ te controleren. Daaruit bleek dat er op 28 april 2012 5.000 euro werd overgeschreven naar de privérekening van Claudio Dell’Anno. Twee dagen later werd ook nog een som geld van de rekening gehaald.

Die transacties werden uitgevoerd in een ING-kantoor op de Lippenslaan in Knokke-Heist, waar Claudio Dell’Anno op dat moment verbleef. Volgens zijn raadsman bewijst dat niets. ‘Xavier P., de toenmalige zakenpartner van Claudio, had ook contacten in Knokke’, klonk het.

Er hangt Claudio Dell’Anno een gevangenisstraf van zes maanden met uitstel en een beroepsverbod van vijf jaar boven het hoofd. Zijn advocaat vroeg de rechter echter om vrijspraak.