Lichamen slachtoffers busongeval Jordanië worden in de loop van de week gerepatrieerd
De Desert Highway, waar het ongeval gebeurde
De lichamen van de dodelijke slachtoffers van het busongeval in Jordanië zullen naar alle verwachting woensdag, donderdag of vrijdag naar België worden overgebracht. Zeven overlevenden zijn inmiddels al naar ons land teruggekeerd. Dat zegt Baptiste van Outryve, de woordvoerder van Thomas Cook maandag.

Drie landgenoten keerden eerder al terug naar België en in de nacht van zondag op maandag werden nog eens vier Belgen gerepatrieerd. Zij kregen tijdens de vlucht begeleiding van een psycholoog en iemand van de organisatie.

Maar maandagnacht komt er geen vlucht komt om gewonden te repatriëren naar ons land. Na medische tests is gebleken dat een van de slachtoffers die overgebracht zou worden nog minstens 48 uur ter plaatse moet blijven, zegt Baptiste Van Outryve van Thomas Cook.

Dinsdag vertrekt wel een vlucht met drie mensen die aan boord waren van de bus, maar niet gewond zijn. Op dat vliegtuig zitten ook acht familieleden van de slachtoffers die zondag van België naar Jordanië reisden.

Aan boord van de verongelukte bus zaten achttien toeristen: zestien Belgen en twee Luxemburgers. Vier Belgen kwamen om het leven en vier andere landgenoten raakten gewond.

Over de oorzaak van het ongeval bestaat nog geen duidelijk. Volgens de woordvoerder van Thomas Cook was er volgens de Jordaanse politie in elk geval een voertuig met aanhangwagen betrokken. Die aanhangwagen zou zijn beginnen slingeren en de bus hebben geraakt.