Zo goed als alle vluchten vanop Brussels Airport naar VS geannuleerd
Foto: AP
Luchtvaartmaatschappijen hebben duizenden vluchten geannuleerd vanwege de superstorm Sandy die richting de Amerikaanse oostkust trekt. Duizenden reizigers, van Japan tot Europa, hebben hun reisplannen moeten aanpassen. Mogelijk komt het vliegverkeer twee dagen stil te liggen.

Grote maatschappijen als American Airlines, United en Delta hebben alle vluchten van en naar de drie belangrijkste luchthavens in New York geannuleerd. In totaal gaat het om zo'n 7.500 vluchten die maandag en dinsdag uitgevoerd hadden moeten worden.

De annuleringen hebben ook gevolgen voor reizigers uit andere delen van de Verenigde Staten en reizigers uit Europa en Azië. Luchtvaartmaatschappijen hebben vluchten van steden als Amsterdam, Londen, Parijs, Tokyo en Hong Kong naar New York en Washington geschrapt.

Brussel

Zo goed als alle rechtstreekse vluchten van Brussels Airport naar de Verenigde Staten zijn maandag geannuleerd vanwege de doortocht van orkaan Sandy. Dat meldt Jan Van der Cruysse, woordvoerder van Brussels Airport.

De vluchten van Brussels Airlines, Delta Airlines, American Airlines en United Airlines naar New York JFK zijn geannuleerd. United Airlines en Jetairways vliegen dan weer niet naar New York Newark. US Airways annuleerde zijn vlucht naar Philadelphia. United Airlines annuleerde zijn vlucht naar Washington.

De vlucht naar Chicago vertrekt wel. Ook alle rechtstreekse terugkerende vluchten vanuit de VS naar Brussels Airport gaan gewoon door.

Onrechtstreeks

Ook de eerste vluchten van dinsdag naar de twee luchthavens in New York zijn al afgelast. Vanuit Brussel zijn er ongeveer 2.000 reizigers getroffen door de aflastingen. 

Van der Cruysse waarschuwt ook dat heel wat luchtvaartmaatschappijen onrechtstreeks van en naar de VS vliegen. Zowat 1.000 reizigers zien op die manier hun reis de mist ingaan. Er wordt iedereen aangeraden goed de informatie na te kijken van de luchthavens waarlangs ze moeten reizen.