Leuvense gevangenen lanceren cd
De leden van One O Seven.

One O Seven heeft vrijdag de cd ‘Parole Denied’ voorgesteld. De groep bestaat uit vijf gedetineerden. De opbrengst van het album gaat naar openstaande vergoedingen voor burgerlijke partijen.

One O Seven (107) speelt hardcore, punk en metal. Het nummer in de groepsnaam verwijst naar de gezamenlijke gevangenistijd waartoe de bandleden veroordeeld werden. De bandleden inspireerden zich voor de songteksten op hun ervaringen in de gevangenis.

In de teksten geven de bandleden naar eigen zeggen uiting aan hun dagelijkse strijd tegen onderdrukking, verontwaardiging tegenover het systeem, pleidooi voor meer humanisme en hunkering naar vrijheid. Volgens de groepsleden zijn hun ervaringen ook herkenbaar voor mensen buiten de gevangenis ‘die gevangen zijn door het leven dat ze leiden, onderdrukt worden, zichzelf niet kunnen zijn en dagelijks beknot worden in hun doen en laten’.

Winst gaat naar slachtoffers

‘Parole Denied’ werd uitgebracht op het nieuwe label 666decibels en is te koop via de winkelketen Metalzone. Het album is ook te downloaden via itunes. ‘Als er winst wordt gemaakt gaat die in eerste instantie naar burgerlijke partijen die nog niet volledig vergoed werden’, legt Dirk Van Den Auweele van 666decibels. Het is de ultieme droom van de groep om eens buiten de gevangenis te kunnen optreden.