Vakbonden Ford Genk weigeren ontmoeting met Europese directie
Foto: BELGA
De vakbonden weigeren de Europese directie van Ford te ontmoeten in Brussel. Die vergadering was om 15.15 uur gepland. Op de middag zat de Ford-top samen met Vlaams minister-president Kris Peeters en Federaal premier Di Rupo. Om 16.00 worden de vakbonden verwacht op het kabinet van Vlaams minister-president Kris Peeters. Om 18.00 volgt een onderhoud met premier Elio di Rupo.

‘We gaan niet naar Brussel. We nemen het niet dat ze ons niet hebben te woord gestaan in Genk’, sprak ACV-hoofdafgevaardigde Eddie Martens woensdag aan de Genkse autofabriek de menigte toe na overleg tussen de verschillende bonden.

Een oproep van de vakbondsbasis om naar Brussel af te zakken werd afgeblazen na de weigering van de vakbondstop om de top van Ford Europe te ontmoeten.

De bonden zullen wel Vlaams minister-president Kris Peeters ontmoeten. Die vergadering zou gepland staan om 16 uur op het kabinet van de Vlaamse regeringsleider aan het Martelarenplein. Ook sectorfederatie Agoria wordt verwacht op die vergadering.

Om 17.00 staat overleg gepland tussen Peeters, de Limburgse gourverneur en de sociale partners.

Deze middag zat de Ford-top samen met Vlaams minister-president Kris Peeters en Federaal premier Di Rupo.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig