Schepen en strafpleiter Bart Vosters stapt uit politiek
Bart Vosters was onder meer de drijvende kracht achter de viering van ‘800 jaar Arendonk’, hier op het marktplein tijdens de tijdrit van de Ronde van België. Foto: Eddy Meulemans

De bekende strafpleiter Bart Vosters (CD&V), die vandaag schepen van Jeugd en Sport is in Arendonk, stapt eind dit jaar uit de politiek.

Arendonk wordt de komende zes jaar bestuurd door een coalitie van N-VA en CD&V. In de nieuwe bestuursploeg zullen twee zwaargewichten uit het huidige schepencollege ontbreken. Burgemeester Nest Buijs (CD&V) liet vorige week al weten dat hij een stap opzij zet. Nu haakt ook sportschepen Bart Vosters af.

‘Ik had vooraf al aangekondigd dat ik ermee zou stoppen bij een tegenvallende verkiezingsuitslag’, zegt de 42-jarige Vosters. ‘Ik haalde een kwart minder stemmen dan bij de vorige verkiezingen. Twintig jaar lang heb ik heel veel energie gestoken in de politiek, vooral de voorbije zes jaar als schepen, maar voordien ook als partijvoorzitter. Ik wil nu weer meer tijd vrijmaken voor mijn job als advocaat en voor mijn gezin.’

Als schepen drukte Vosters tijdens de afgelopen legislatuur zijn stempel op tal van grote projecten in Arendonk, waaronder de viering van ‘800 jaar Arendonk’ en de uitbouw van sportpark Heikant. Buiten de politiek is hij vooral bekend als raadsman van meervoudig moordenaar Freddy Horion en van Albert Barrez, moordenaar van vleeskeurder Karel Van Noppen.

27-jarige nieuwkomer Joke Segers

In het dagelijks bestuur zal de nieuwe burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA) vanaf Nieuwjaar worden bijgestaan door twee schepenen van zijn eigen partij en drie van CD&V: Luc Bouwen, Ann Blockx-Hermans en de 27-jarige nieuwkomer Joke Segers.