Prinses Mathilde heeft dinsdagochtend de biënnale Interieur 2012 bezocht. Het was de eerste keer dat ze een bezoek bracht aan de designbeurs in de Kortrijkse Xpo. Ze toonde daarbij vooral interesse voor de Belgische bedrijven.

De designbeurs vindt al sinds 1968 plaats in Kortrijk, maar dit jaar zorgde de biënnale voor een primeur. Voor het eerst wordt ook het centrum van de stad ingepalmd door de beurs, met uiteraard ruimte voor design maar ook voor muziek en kunst.

‘Alles is zeer goed verlopen’, aldus operationeel directeur Colette Deceuninck van Interieur 2012. Zij begeleidde prinses Mathilde tijdens het bezoek. ‘De prinses was verwonderd door de diversiteit en de mix van het culturele en het commerciële. Ze stelde ook heel veel vragen. Je ziet dat ze een jonge vrouw is met interesse in design.’ De route die uitgestippeld was liep vooral langs Belgische bedrijven.

Woensdag opent de beurs voor het grote publiek. Nog tot 28 oktober kunnen designliefhebbers terecht in de Kortrijkse Xpo voor de 23e editie.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig