Depeche Mode op Rock Werchter 2013
Depeche Mode. Foto: REUTERS

De headliners voor de volgende editie van Rock Werchter blijven binnenkomen. Depeche Mode komt op zondag 7 juli naar de festivalweide. Dat maakte de organisatie zelf bekend. Dave Gahan en de zijnen treden voor Editors aan op het hoofdpodium. De groep komt volgend voorjaar met een nieuwe plaat en koppelt daar een wereldtournee aan vast, met 34 concerten in Europa.

Depeche Mode is door de echte rockfans niet altijd ernstig genomen, maar ‘Violator’ uit 1990, met onsterfelijke nummers als ‘Enjoy the Silence’, ‘Personal Jesus’ (later gecoverd door Johnny Cash) en ‘Policy of Truth’, betekende een kantelmoment. Het was een essentieel album in een productie van Flood en met artwork en videoclips van de Nederlandse fotograaf/cineast Anton Corbijn. De groep heeft intussen meer dan 100 miljoen albums aan de man gebracht.

De teller voor Rock Werchter 2013 staat intussen op vijf acts: naast Editors en Depeche Mode werden al de namen van Rammstein, Blur en Green Day vrijgegeven. De ticketverkoop start op vrijdag 2 november om 9 uur.