RTBF neemt afstand van boek Deborsu
Foto: photonews
De Franstalige openbare omroep RTBF neemt in een mededeling afstand van het omstreden boek ‘Koningskwesties' van journalist Frederic Deborsu.

Het boek ‘Koningskwesties' wordt pas morgen officieel voorgesteld, maar de voorbije dagen lekte al een deel van de inhoud uit. Volgens de lekken staan in het boek onder meer verhalen in over het gearrangeerde huwelijk tussen Filip en Mathilde en de mannenvriendschap van prins Filip.

Het Paleis noemde het boek in een reactie ‘onjuist en beledigend'.

Reden genoeg voor de RTBF om duidelijk te maken hoe het boek van Deborsu tot stand kwam. "Deborsu nam een jaar onbetaald verlof om het boek te schrijven," luidt het in een mededeling. "De RTBF is op geen enkele manier betrokken bij het schrijven of promoten van dit boek en kan dan ook niet verantwoordelijk worden gesteld voor de publicatie" luidt het verder nog.

De omroep stelt verder nog dat het de berichtgeving over het boek zal behandelen als nieuwsberichten en dat het hierbij niet zal afwijken van zijn journalistieke lijn.

De uitgeverij van het boek heeft inmiddels overigens klacht ingediend tegen onbekenden voor het lekken van informatie uit het hoek.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig