Geen jobverlies bij kunstgrasfabrikant Desso
Foto: jobat.be

Kunstgrasproducent Desso in Dendermonde zet zijn tufting- en coatingafdeling in afgeslankte vorm voort, nadat onderhandelingen over een overname door Domo afgesprongen waren. Die 27 arbeiders die zouden overstappen naar Domo, kunnen bij Desso aan het werk blijven. Dat heeft vakbondsman Carl De Clercq (ACV) maandag gezegd.

Volgens De Clercq zijn de overnamegesprekken met Domo om economische redenen afgesprongen. ‘Beide bedrijven vreesden om de komende tijd volumeverlies te leiden’, klink het. ‘De afweging werd gemaakt dat 1+1 geen 2 is, maar iets minder.’

De vakbonden spreken van een gemiste kans. ‘De tewerkstelling is zo specifiek, maar die zou nu wel eens uit Vlaanderen kunnen vertrekken.’ De Clercq denkt dat de afdeling in de etalage blijft staan.

Voorlopig zou Desso de coating- en tufingafdeling voor kunstgrasvelden in een afgeslankte vorm voortzetten. De 27 arbeiders die naar Domo zouden overstappen, kunnen aan de slag blijven bij Desso. Voor maximaal tien bedienden van de salesafdeling lopen nog overnamegesprekken.

Halverwege juni maakte Desso de intentie bekend om 79 arbeiders en 12 bedienden te ontslaan. Dat werd omgezet in vijf naakte ontslagen en 39 begeleide mutaties. Omdat onvoldoende werknemers de overstap naar Domo in Sint-Niklaas wilden maken, werd er in augustus een overstappremie beloofd van 12.000 euro.

Op 7 november spreken vakbonden en directie verder.