Egypte en Spanje zijn topbestemmingen herfstvakantie
Bert en Katrien ontdekten na Barcelona Madrid Foto: Bert Claes

Voor de komende herfstvakantie hebben veel Belgen een vakantie geboekt naar vooral zonnige bestemmingen. Egypte en Spanje, met de Canarische Eilanden op kop, zijn de topbestemmingen. Dat blijkt uit een rondvraag bij Jetair, Thomas Cook en Neckermann.

Jetair ziet voor de herfstvakantie iets meer boekingen dan in 2011. Voor de vliegvakanties staat Spanje, en vooral de Canarische Eilanden, op de eerste plaats. “De Canarische Eilanden zijn traditioneel een favoriete bestemming voor de Belgen”, zegt Hans Vanhaelemeesch van Jetair. Op de tweede plaats staat Egypte, gevolgd door Tunesië, Turkije en Marokko.

Dat de Belgen vooral kiezen voor zonnige en warme bestemmingen, stelt ook Baptiste van Outryve van Thomas Cook en Neckermann vast. “De Belgen hebben heel vroeg geboekt. Dat heeft tot gevolg dat er nu nog weinig plaatsen over zijn op de vliegtuigen. Bij ons is globaal gezien nog 2 procent plaats.”

Bij Thomas Cook en Neckermann staat Egypte op de eerste plaats. “Het land is zijn schade, veroorzaakt door de Arabische Lente, aan het inhalen. Ook voor de komende wintermaanden is Egypte bij ons een topbestemming.” Spanje en de Canarische Eilanden staan op de tweede plaats, gevolgd door Tunesië, Marokko en Turkije.

Wat betreft de citytrips zien beide reisorganisatoren dat Londen de favoriete bestemming is voor de Belgische toeristen. Op de tweede plaats staat Parijs, gevolgd door Berlijn. Jetair stelt ook vast dat Disneyland Parijs er met kop en schouders bovenuit steekt. “Dat is echt een publiekstrekker. Wellicht zit Halloween daar voor iets tussen”, zegt Vanhaelemeesch.