Beluister A Gentleman's Agreement, de nieuwe plaat van Dez Mona
Foto: lectrr
Op 29 oktober verschijnt ‘A GENTLEMAN’S AGREEMENT’, het vijfde studioalbum van Dez Mona. Een duidelijk herkenbaar maar strakker en poppier album dan we van de groep gewend zijn, tot stand gekomen onder leiding van producer Jo Francken (Milow, Freebee, Triggerfinger ...).

Op ‘A GENTLEMAN’S AGREEMENT’ worden de muzikale grenzen van Dez Mona verkend onder de productionele leiding van Jo Francken. Gregory Frateur en Nicolas Rombouts, de creatieve spilfiguren, maken telkens weer duidelijke artistieke keuzes die steevast resulteren in een verrassend resultaat. Dez Mona ademt experiment en avontuur zonder aan toegankelijkheid in te boeten.

Dat er achter elke Dez Mona release een duidelijke visie schuilt, zal ook producer Jo Francken beamen. Hij werkte eerder al samen met Admiral Freebee, Milow, DAAU, Monza, An Pierlé en Triggerfinger en is dus wel wat gewoon. Wat hem echter vooral aanspreekt in Dez Mona is de eigenheid en eigenzinnigheid in alles wat ze doen. “Het geeft meer voldoening om een artiest te producen die een sterke persoonlijkheid heeft”, aldus Francken. “...een visie die ik als producer kan helpen over brengen. En Gregory is voor mij een opvallend goede zanger die mij ook emotioneel over heel de lijn sterk kan raken.”

 

Op ‘A GENTLEMAN’S AGREEMENT’ zijn voor het eerst gitaren te bespeuren in de line-up met Sjoerd Bruil (cfr. Tim Vanhamel, Sukilove) en multi-instrumentalist Tijs Delbeke (cfr. Sir Yes Sir, dEUS). Het resultaat? Een strakker en poppier geluid, voorzien van de nodige weerhaken en de gekende melodische verfijning.

Op het menu tien compacte songs die hun Dez Mona-eigenheid en –dynamiek over heel de lijn bewaren. Sexy en soms dansbaar zonder het mysterie ook maar één moment uit te schakelen. Er is ook plaats om twee goede vrienden te ontvangen. Stef Kamil Carlens en Tom ‘Admiral Freebee’ Van Laere gaan met Frateur in ‘duet’ op ‘We Own The Seasons’.