Italiaanse wordt schepen Nederlandstalige Aangelegenheden in Molenbeek
Annalisa Gadaleta Foto: dbb

In Sint-Jans-Molenbeek zullen de Nederlandstalige Aangelegenheden binnenkort behartigd worden door een Italiaanse, die de knepen van het politieke vak leerde als voormalig medewerkster van Mieke Vogels. De 40-jarige Annalisa Gadaleta (Groen) zal zich daarnaast ontfermen over de bevoegdheden Leefmilieu en Energie. Jan Gypers (Open Vld) wordt de tweede Nederlandstalige schepen in Molenbeek.

Volgens Gadaleta, die al meer dan 10 jaar in Molenbeek woont, kunnen de Vlaamse Molenbekenaren op beide oren slapen nu de Nederlandstalige belangen in haar handen liggen. 'Vlamingen zijn mensen met open geesten en ik kan me niet voorstellen dat Molenbeekse Vlamingen zich nu zorgen gaan maken. Daarnaast wil ik schepen zijn van alle Molenbekenaren die gebruik maken van de Nederlandstalige voorzieningen', stelt Gadaleta in zorgvuldig Nederlands.

De tweede Nederlandstalige schepen in Molenbeek wordt Open VLD’er Jan Gypers. Openbare Werken, Wijkcontracten en Mobiliteit worden zijn nieuwe bevoegdheden. 'Het is een hele boterham waar ik mij met hart en ziel aan zal wijden. Wat betreft mobiliteit wil ik de ingeslagen weg voortzetten. Belangrijk is wel om rekening te houden met de mening van de mensen in de straat waar werken uitgevoerd zullen worden', aldus de 56-jarige uittredende schepen van Leefmilieu.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig