Het Leuvense biofarmabedrijf ThromboGenics heeft toelating gekregen om het medicijn Ocriplasmine in de Verenigde Staten op de markt te brengen.

De Amerikaanse Food And Drugs Administration (FDA) heeft in de nacht van woensdag op donderdag het licht op groen gezet voor de lancering van het oogmedicijn, dat in de VS onder de naam Jetrea op de markt zal worden gebracht. Dat meldt de onderneming donderdag op zijn website.

Ocriplasmine had eind juli al de toelating gekregen van de adviseurs van de FDA. Maar het agentschap is niet verplicht om zijn adviseurs te volgen.

“De goedkeuring van de FDA is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf”, zegt ceo Patrick De Haes in een mededeling. “We blijven ons voorbereiden op de geplande lancering van Jetrea in januari 20213 door onze eigen Amerikaanse commerciële organisatie.”

Ocriplasmine zou de eerste farmacologische behandeling worden voor symptomatische vitreomaculaire adhesie (VMA). Dat is een progressieve aandoening die, indien niet behandeld, meestal leidt tot vervorming van het zicht, vermindering van het zicht en kan leiden tot onherroepelijke schade en complicaties.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig