Editors sluiten Rock Werchter 2013 af
Editors Foto: 'cia Jansen
De Britse band Editors wordt de headliner van Rock Werchter 2013. De band zal het festival op zondag 7 juli afsluiten.

Editors is de vierde headliner voor het festival. Eerder raakte al bekend dat Green Day (4 juli), Blur (5 juli) Rammstein (6 juli) op het festival zullen spelen.

Voor de Britse band is het de vierde passage op Rock Werchter. De groep heeft een bijzondere band met het festival. In een mededeling wordt de groep rond frontman Tom Smith "zowat het officieuze huisorkest van Rock Werchter" genoemd.

Editors evolueerde binnen de schoot van het festival al snel "van grote belofte naar headliner, het model waar Rock Werchter op is gebouwd".

In 2008 speelde de band het 1000ste concert uit de geschiedenis van het festival. Twee jaar later werden beelden van een uitzinnige fan tijdens No Sound But The Wind gebruikt in de videoclip van het nummer.

Vorig jaar mocht de band het festival afsluiten op zaterdag. De groep speelde er toen één van zijn twee enige zomerconcerten. Op de komende editie van Rock Werchter zal de groep nieuwe songs voorstellen van haar vierde album dat in 2013 uitkomt.

Rock Werchter 2013 vindt plaats van donderdag 4 juli tot en met zondag 7 juli. De ticketverkoop start op vrijdag 2 november.

Herbekijk hieronder het volledige Editors-concert van Rock Werchter 2012.