De Parti Populaire biedt de N-VA woensdag haar diensten aan om België in 2014 om te bouwen tot een confederale staat. De piepkleine partij telt geen federale of regionale verkozenen en haalde op 14 oktober slechts drie gemeenteraadszitjes binnen. In 2014 mikt voorzitter Mischaël Modrikamen echter op de vele kiezers die zondag nog blanco stemden of niet kwamen opdagen.

“De PP wil in 2014 een partner zijn van de N-VA voor een ander België. Confederaal, wat een onvermijdelijke evolutie is in de geschiedenis”, zei Modrikamen woensdag op een persconferentie.

Daar drukte de zakenadvocaat ook zijn ongerustheid uit over de demografische evolutie in de hoofdstad. Zo voorspelt hij “een islamitisch-Arabische meerderheid tegen 2030”, die volgens hem “dodelijk zal zijn voor onze waarden en voor de autochtone Brusselaars”.

Precies om de belangen van die laatste groep te verdedigen, wil Modrikamen de macht die nu nog in Brussel ligt aan een confederaal parlement overdragen, waardoor Wallonië en Vlaanderen de hoofdstad samen zouden kunnen beheren als hoofdstad van de confederatie.