Picqué laakt pogingen om Brussels beleid te destabiliseren omwille van lokale motieven
Foto: BELGA

Brussels minister-president Charles Picqué heeft woensdag bij de opening van het parlementaire jaar, drie dagen na de gemeenteraadsverkiezingen, zich afgezet tegen zij die het het gewestelijke beleid willen destabiliseren omwille van lokale motieven. Werk, opleiding en onderwijs blijven de prioriteiten voor de Brusselse regering, zei hij in mogelijk zijn laatste regeerverklaring.

Volgens Picqué moet het gewest sterk zijn om te kunnen voortbestaan en goed functioneren. “Geen enkele gemeente kan zonder het gewest. Zij die enkel uitgaan van een lokale benadering zetten zichzelf buitenspel en spelen in de kaart van zij die het aantal gemeenten en hun bevoegdheden in vraag stellen”, waarschuwde hij.

De minister-president gaf ook nog een overzicht van de plannen van zijn regering, waarbij hij onder meer de nadruk legde op de tewerkstelling van de jongeren. Ondanks het feit dat het Brussels gewest de grootste graad van jobcreatie heeft, blijft één jongere op drie werkloos een jaar na zijn opleiding. Het doel is jaarlijks 6.000 jongeren een baan, een aangepaste opleiding of een stage aan te bieden in het jaar na het einde van zijn studies.